Rekordmange har deltatt i sitt første løp denne helgen!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 14. Okt 2024

For en flott og innholdsrik helg vi har hatt! 

Denne helgen har noen av våre aller beste barmarksutøvere satt nese og snute mot EM i Finland - og vi ønsker dem masse lykke til! Landslaget i nordisk stil har hatt samling, og det er motiverende å se at utøverne våre er i rute til vinteren. Samtidig har det blitt avholdt to barmarksløp, Potejoggen i Alta og Drammen barmarksfest. Løpene var en stor suksess, og rekordmange har kjørt sitt aller første løp nettopp denne helgen. 

Drammen Barmarksfest var både avslutning på Norges Cup og et stort breddearrangement - arrangøren klarte å ivareta begge grupper på en utmerket måte. Det ble avholdt NC klasser i hver øvelse, mosjonsklasser i hver øvelse, samt klasser for junior, gutt/pike og bamseløp for de minste. Det var et arrangement som bar preg av mye mestring og store smil. Drammen Trekkhundklubb har hatt særlig stort fokus på tydelig informasjon til nye hundekjørere, noe som resulterte i over 130 påmeldte, hvor en stor andel var førstegangskjørere. Veldig artig å se så stor bredde på løp - med ulikt tempo, mange typer hunder, ulike målsetninger og mye glede over hele linja. 

Vi gratulerer NC vinnerne, og vi gratulerer alle som gjennomførte sitt første løp! 


Det er også svært gledelig å se at barmarksmiljøet i nord er i vekst. Potejoggen har blitt avholdt flere steder i Nord-Norge de siste par årene, og denne helgen var det Alta trekkhundklubb og Finnmarksløpet som sto for arrangementet. Løpet ble avholdt i Alta sentrum og arrangøren skapte en god ramme rundt, med flott arena og flere familieaktiviteter i tilknytning til løpet. Mange glade deltakere og hunder gjennomførte løpet, og vi krysser fingrene for flere liknende løp i fremtiden. Vi jobber for aktivitet innen alle grener, på alle nivåer, fordelt over hele landet - tusen takk til Alta Trekkhundklubb og Finnmarksløpet for at dere bidrar i aktivitetsutviklingen. 

Foto: Marit Leinan Abrahamsen - Hanna Lyrek - Matias Skaufel Hindbjørgmo - Bernd Helmich

Har du også lyst til å delta på løp? Neste helg er det duket for hele tre lavterskelløp for oss her hjemme, samtidig som vi følger spent med på gjengen i EM! 

Brencelløpet i Hovin i Telemark, arrangeres av Kongsberg Trekkhundklubb - påmeldingsfrist 16. Oktober

Lavterskel barmarksløp i Maridalen, arrangeres av Norsk Trekkhundklubb - påmeldingsfrist 17. Oktober 

Lismaguolban Beanagilvu, lavterskel canicrossløp i Tana, arrangeres av N70 trekkhundklubb - Påmelding fortløpende 

Vi ønsker med dette alle sammen en fortsatt fin sesong og oppkjøring til sesong for vinterutøverne. Lykke til i EM til de som er på vei dit, så sees vi på neste løp. 

Hilsen oss i NHF 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.