Norges Cup barmark 2024

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 16. Okt 2024

Norgescup i barmark- sesongen oppsummert!

TK Barmark ble enige i våres om at det er naturlig å gjeninnføre norgescup i barmark. Etter litt diskusjon og dialog med arrangører så vi at det var fire mulig løp (tre i vogn) som kunne være aktuelle. Vi valgte å bruke samme poengsystem som Nordisk, men gi et poeng for deltagelse også for de som plasserer seg lengere ned på listen da vi enkelte grener kan se svært mange deltagere.

Tanken bak en cup flerdelt; både gjøre det attraktivt å stille på løpene som våre trofaste arrangørklubber tilbyr, og for å gjøre det interessant for utøvere å delta med flere mål i sikte, enten det er å vinne NC eller sikre en 10.plass foran en klubbvenn.

I år, siden det var få løp, ble det 4 av 4 tellende, men vi ønsker i 2025 å ha flere løp og mulighet til å kunne stryke sitt dårligste resultat. Løpene i år var: Nittedal (2 dagers), Stavåsen/Åpent KM Innlandet, NM i Bergen og finale i Drammen. Vi er glade for at vi har hatt løp i flere enn bare en landsdel og tenker det er naturlig at NM i Trondheim neste år også er NC.

I barmark er det mange grener, så alt i alt har vi delt ut NC-titler i 12 klasser (siden det ikke var deltagere i H jr. sparkesykkel) Vi vurderer også at 2 spann sparkesykkel skal være med neste år, hvis klassen er med i nok løp.

Vi valgte å markere pallen med rosetter, slik at vi skille ut oss fra NM med sin medalje, men samtidig markerer gjennom farger og litt pomp og prakt at dette er en prestasjon på nasjonalt nivå.

Litt data: 149 deltagere har stilt totalt opp i de forskjellige klassene og her er topp 3