Norges Cup barmark 2024

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 16. Okt 2024

Norgescup i barmark- sesongen oppsummert!

TK Barmark ble enige i våres om at det er naturlig å gjeninnføre norgescup i barmark. Etter litt diskusjon og dialog med arrangører så vi at det var fire mulig løp (tre i vogn) som kunne være aktuelle. Vi valgte å bruke samme poengsystem som Nordisk, men gi et poeng for deltagelse også for de som plasserer seg lengere ned på listen da vi enkelte grener kan se svært mange deltagere.


Tanken bak en cup flerdelt; både gjøre det attraktivt å stille på løpene som våre trofaste arrangørklubber tilbyr, og for å gjøre det interessant for utøvere å delta med flere mål i sikte, enten det er å vinne NC eller sikre en 10.plass foran en klubbvenn.


I år, siden det var få løp, ble det 4 av 4 tellende, men vi ønsker i 2025 å ha flere løp og mulighet til å kunne stryke sitt dårligste resultat. Løpene i år var: Nittedal (2 dagers), Stavåsen/Åpent KM Innlandet, NM i Bergen og finale i Drammen. Vi er glade for at vi har hatt løp i flere enn bare en landsdel og tenker det er naturlig at NM i Trondheim neste år også er NC.


I barmark er det mange grener, så alt i alt har vi delt ut NC-titler i 12 klasser (siden det ikke var deltagere i H jr. sparkesykkel) Vi vurderer også at 2 spann sparkesykkel skal være med neste år, hvis klassen er med i nok løp.


Vi valgte å markere pallen med rosetter, slik at vi skille ut oss fra NM med sin medalje, men samtidig markerer gjennom farger og litt pomp og prakt at dette er en prestasjon på nasjonalt nivå.


Litt data: 149 deltagere har stilt totalt opp i de forskjellige klassene og her er topp 3


Herrer senior:
s
nøreløping (15 deltagere totalt)
Delt 1. plass: Baste Olafsen/Lars Markus Rognerud
2. Plass: Eivind Netland
3. Plass: Mikael Lillestu
Snøresykling (18 deltagere)
  1. 1. Svenn Fjeldheim

    2. Sigurd Østerhagen Engen

    3. Viktor Sinding-Larsen

 Sparkesykkel (9 deltagere)
  1. 1. Viktor Sinding- Larsen

    2. Andre Boysen Hillestad

    3. Christoffer Aas Clementz

Kvinner senior:
Snøreløping (40 deltagere)
  1. 1. Blanka Czismada

    2. Anna Eugenie Westlye Gulowsen

    3. Kristina Marcelius Hjulstad

Snøresykling( 28 deltagere)
  1. 1. Linn Beate Sinding-Larsen

    2. Aslaug Håvardsrud

    3. Benedikte Skogsholm

Sparkesykkel (14 deltagere)
  1. 1. Oda Foss Almqvist

    2. Malin Svimbil

    3. Ann Elise Bjørkelund

Herrer junior:
Snøreløping (2 deltagere)
  1. 1. Julian Vinkler-Hansen

    2. Peder Hagen

Snøresykling (1 deltager)
  1. 1. Jard Even Aaseby

Kvinner junior:
Snøreløping (1 deltager)

  1. 1. Eline Andrea Andersen

Snøresykling (8 deltagere)
  1. 1. Mathilde Clementz

    2. Eline Andrea Andersen

    3. Rikke Nordhagen Christiansen

Sparkesykkel (5 deltagere) :
  1. 1. Hannah Midtlien Langlie

    2. Rikke Christiansen

    3. Eline Andrea Andersen

Vogn ( 8 deltagere)
  1. 1. Katrine Fugleberg

    2. Tone Wiik Leegaard

    3. Therese Sannes

Gratulerer alle sammen!


Dagssamling og julebord for trenerne

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 15. Okt 2024

Kjære flotte trenere, mentorer, aktivitetsledere og initiativtakere til aktivitet! I samarbeid med Hamar Trekkhundklubb, har vi gleden av å invitere til en liten BONUSSAMLING 2024! Bidrar du til aktivitet ute i klubb? Da inviterer vi deg til en dagssamling på Gåsbu, med fellestrening, foredrag og julebord på programmet! 

Program:

10.00: Fellestrening i løypenettet på Gåsbu 

Ski eller slede 

Inndeling i grupper etter ønsker om distanse, tempo og treningsfokus

I treningstiden er du fri til å trene så lenge eller langt du ønsker. Klubbhuset er åpent dersom du vil trekke inn når du er ferdig med din treningsøkt. Husk å beregne tid til å ta vare på hunden din før lunch. 

13.00 Felles lunch - medbrakt 

Vi spiser på klubbhuset, og vi disponerer kjøkken dersom noen vil ordne seg varmmat. 

14.00 Foredrag med Geir Wiik

"Geir Wiik, med 30 års erfaring med kiropraktikk/dyrekiropraktikk og hundekjøring, vil lede et populært gruppearbeid hvor vi med utgangspunkt i virkelige tilfeller fra Geir’s praksis vil leke «detektiver» for å finne ut hvilke og hvorfor en skade har oppstått. Målet er å bli flinkere på å forebygge skader og få mer målrettet behandling ved å ha fokus på de belastninger som kroppen blir utsatt for ved konkurranse og trening." 

Geirs opplegg er superpopulært og vi gleder oss veldig til dette! 

18.00 JULEBORD

Vi bestiller en god Julemiddag til hele gjengen og spiser i fellesskap på klubbhuset! Det blir leker og aktiviteter under middagen - og du kan bli så lenge du vil - vi satser på en skikkelig gullkveld med god stemning og sosialt samvær. Medbrakt drikke! 

Noen som vil bidra med aktivitet, underholdning eller taler under middagen? Det er dere hjertelig velkommen til! Ta kontakt med Monika! 

Søndag

Hamar trekkhundklubb arrangerer nisseløpet - så her er det gode muligheter til å fortsette julestemningen også utover søndagen! 

Praktisk info: 

Sted: Gåsbu Hundekjørerarena, Hamar 

https://hamartrekkhundklubb.com/

Betaling: Samlingen er gratis, men man tar med drikke til middagen og ordner overnatting ved behov selv. Vi samler påmeldte i en gruppe, slik at eventuell felles overnatting/transport kan organiseres mellom deltakere. Husk også å betale parkeringsavgift til Hamar Trekkhundklubb. 

Reisestøtte: Vi ønsker at så mange som mulig skal få mulighet til å delta. Dersom du reiser fra en annen landsdel enn Østlandet, har vi mulighet til å bidra med noe reisestøtte - beløpet avhenger av hvor mange det gjelder. 

Hundehold: Det vil være god tid til å ta vare på hunder mellom aktivitetene. Det er mulig å koble seg på strøm ved Gåsbu mot betaling, dersom man trenger varme til hunder i bil. 

Påmelding: https://www.sleddog.no/next/events/p/1000112997/trenerutvikling-dagssamling-og-julebord 

Ta kontakt med Monika Hallan på monika.hallan@sleddog.no dersom du har spørsmål rundt samlingen! 




Rekordmange har deltatt i sitt første løp denne helgen!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 14. Okt 2024

For en flott og innholdsrik helg vi har hatt! 

Denne helgen har noen av våre aller beste barmarksutøvere satt nese og snute mot EM i Finland - og vi ønsker dem masse lykke til! Landslaget i nordisk stil har hatt samling, og det er motiverende å se at utøverne våre er i rute til vinteren. Samtidig har det blitt avholdt to barmarksløp, Potejoggen i Alta og Drammen barmarksfest. Løpene var en stor suksess, og rekordmange har kjørt sitt aller første løp nettopp denne helgen. 

Drammen Barmarksfest var både avslutning på Norges Cup og et stort breddearrangement - arrangøren klarte å ivareta begge grupper på en utmerket måte. Det ble avholdt NC klasser i hver øvelse, mosjonsklasser i hver øvelse, samt klasser for junior, gutt/pike og bamseløp for de minste. Det var et arrangement som bar preg av mye mestring og store smil. Drammen Trekkhundklubb har hatt særlig stort fokus på tydelig informasjon til nye hundekjørere, noe som resulterte i over 130 påmeldte, hvor en stor andel var førstegangskjørere. Veldig artig å se så stor bredde på løp - med ulikt tempo, mange typer hunder, ulike målsetninger og mye glede over hele linja. 

Vi gratulerer NC vinnerne, og vi gratulerer alle som gjennomførte sitt første løp! 


Det er også svært gledelig å se at barmarksmiljøet i nord er i vekst. Potejoggen har blitt avholdt flere steder i Nord-Norge de siste par årene, og denne helgen var det Alta trekkhundklubb og Finnmarksløpet som sto for arrangementet. Løpet ble avholdt i Alta sentrum og arrangøren skapte en god ramme rundt, med flott arena og flere familieaktiviteter i tilknytning til løpet. Mange glade deltakere og hunder gjennomførte løpet, og vi krysser fingrene for flere liknende løp i fremtiden. Vi jobber for aktivitet innen alle grener, på alle nivåer, fordelt over hele landet - tusen takk til Alta Trekkhundklubb og Finnmarksløpet for at dere bidrar i aktivitetsutviklingen. 

Foto: Marit Leinan Abrahamsen - Hanna Lyrek - Matias Skaufel Hindbjørgmo - Bernd Helmich

Har du også lyst til å delta på løp? Neste helg er det duket for hele tre lavterskelløp for oss her hjemme, samtidig som vi følger spent med på gjengen i EM! 

Brencelløpet i Hovin i Telemark, arrangeres av Kongsberg Trekkhundklubb - påmeldingsfrist 16. Oktober

Lavterskel barmarksløp i Maridalen, arrangeres av Norsk Trekkhundklubb - påmeldingsfrist 17. Oktober 

Lismaguolban Beanagilvu, lavterskel canicrossløp i Tana, arrangeres av N70 trekkhundklubb - Påmelding fortløpende 

Vi ønsker med dette alle sammen en fortsatt fin sesong og oppkjøring til sesong for vinterutøverne. Lykke til i EM til de som er på vei dit, så sees vi på neste løp. 

Hilsen oss i NHF 



Anneli er ny trenerutvikler i NHF!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 9. Okt 2024


Vi ønsker Anneli Wergeland Krog velkommen som ny trenerutvikler hos oss! 

Anneli vil følge opp et utvalg klubber på aktivitet og gi trenere veiledning og oppfølging. Anneli vil i hovedsak jobbe med klubber i Østfold og Osloregionen, og vil ha mulighet til å gi klubbene som ønsker det tett oppfølging! 

Anneli har selv gjort en formidabel jobb med oppretting av aktivitetstilbud i Oslomarka Trekkhundklubb avd Østfold, samt at hun har trener 1 og 2 utdanning via Norges Hundekjørerforbund og er utdannet styrketreningsinstruktør for hund. 

Vi gleder oss masse til samarbeidet med Anneli, og håper klubbene setter pris på ekstra ressurser i sin utvikling! 

Velkommen på laget!  



Top 10 i NM med irsk setteren Ludde!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 8. Okt 2024



De aller fleste hunder synes det er moro å løpe, og det er mange forskjellige hunder som kan fungere utmerket til hundekjøring. Når det er sagt, er det visse raser og blandinger vi ser aller mest av i toppen av listene. I barmark/nordisk/sprint er det gjerne vorsteh og greyster som hevder seg, i mellomdistanse ser vi mye hounds og i langdistanse er det alaska huskyen som vanligvis kommer i mål aller først. I året NM Barmark var det derfor inspirerende å se en irsk setter som klatret på lista, og kom inn på 10. plass i snøreløping kvinner senior. Dette viser at god og målrettet trening, kan gi virkelig gode resultater, uavhengig av hundetype! 

Her er noen ord fra Ida Bakker Trulsrud og irsk setter Ludde sin opplevelse på deres aller første NM Barmark - som altså gikk skikkelig bra! 


"For ett års siden hadde jeg ikke hørt om sporten snøreløping og trodde jeg kun var en "jukser" på Strava som løp med hund. En venninne introduserte meg for nyoppstartede Jæren trekkhundklubb, og det var full klaff fra første stund. Kun to uker etter første trening skulle klubben til Kristiansand for å prøve seg i konkurranse, på denne siden av landet er det dessverre (ikke enda) blitt et stort miljø, så vi må ta de konkurranse som dukker opp. Vi prøvde oss på et VOM løp, og Ludde viste hva han var god for. Dette var en konkurranse for glade amatører, og vi kom i mål over to minutter før neste mann. Dette tente noen lys, og Monika var til stede og fortalte at det fantes NM i dette her. Vi måtte prøve. Etter mye googling for å finne ut hvor gode de beste var, tenkte jeg at dette må vi prøve oss på. Vi satt oss mål om topp ti i NM 2024!

Å komme seg fra å være en glad mosjonist og opp til topp ti var en lang vei, men ikke umulig. Skjønte også at det ikke var så mange irsksettere i denne sporten, men Ludde gled rett inn i miljøet. Han forsto oppgaven sin og gjør den med glans. Så jeg trengte ikke ha en vorster/pointer for å kunne være med. Jeg tror også flere hunderaser burde prøve seg. 

Jeg har lært mye om hvordan jeg kan trene Ludde fra Leah (oppstarter/leder/trener i Jæren trekkhund). Samtidig søkte jeg mye etter tips om hvordan trene snøreløping for å bli best mulig. Slet med å finne en vei som passet for Ludde og meg, hverdagen må gå opp, og jeg ønsker å ha med meg Ludde på alle treninger. Gikk til slutt for å få meg en personligtrener som kunne mye om løping, men null om hund. Ludde og jeg fulgte opplegget slavisk frem mot NM, og farten vår økte med nesten 1min per km i løpet av et år. Ludde har vært med på alle intervalløkter, roligturer, tempoløp - ja, han har trent som et menneske og det har funket for oss. Hadde ikke klart å legge opp et så bra opplegg uten hjelp, som også skulle passe inn i en hektisk hverdag. Prioriterte også å få trent med andre, så trening med Jæren trekkhundklubb har vært gull verdt.  

Å komme til NM var en opplevelse i seg selv, trekkhundfolk er noen ordentlig joviale mennesker! Aldri kommet til et idrettsarrangement der alle prater med alle, deler tips og hjelper hverandre så godt de kan. Som helt ny trengte jeg å få ting litt inn med t-skje, og alle jeg spurte tok seg god tid til å svare. Alt fra start prosedyrer, hvordan passere i løypen, hva gjør jeg med hunden dagene før et viktig løp. Det var så mye spørsmål, og det var så mange som var villige til å hjelpe oss. Helt fantastisk! 

NM var fantastisk! Å komme til sin første konkurranse med topp ti mål er kanskje hakket ambisiøst. Overraskende lite nerver før start, men i det starten gikk og vi var i gang var det ren glede. Syre i lårene fra første lange bakke, men så utrolig gøy. Heiing hele veien, Leah fra egen trekkhundklubb tok seg bryet med å motivere meg etter passering og hele veien inn til mål. Ble møtt med klemmer og varme, masse komplimenter, helt overveldende på en veldig positiv måte. Alle heier på alle, uansett nivå. All idrett burde vært slik.  

Målet ble nådd, jeg ble topp ti! Nå vil jeg mer! 

Stafett hadde Jæren trekkhundklubb aldri gjort før, vekslinger hadde vi aldri sett og fellesstart var et nytt element. Målet var å ikke komme sist, og det klarte vi. Fantastisk morsomt! Bena var blytunge før start, men fant ut at alle løperene hadde det likt, så da var det greit. Var trist å reise fra Bergen, trekkhundfolk er bra folk. Dere har et fantastisk inkludere miljø. Håper alle med hund som liker løping/sykling melder seg inn i sin nærmeste trekkhundklubb, for dette er gøy! Bonusen er mange nye gode venner."

Tusen takk til Ida for en flott tekst, og gratulerer med fantastisk resultat. Vi vil også takke ildsjelene bak Jæren Trekkhundklubb for at dere har sørget for et knallbra opplegg for aktive hundefolk på sørvestlandet. Kjempeartig at en helt ny klubb stilte sterkt i NM og til og med hadde lag i stafetten. 

Sees på neste løp!